Het verhaal achter Pakketje Blijheid

Mijn naam is Roos. Als 10-jarige op school in Zuid-Afrika, waar ik een groot deel van mijn jeugd heb doorgebracht, leerde ik het volgende gedichtje uit mijn hoofd. Ik werd er destijds al zo blij van, dat ik het zo’n twintig jaar later nog steeds uit mijn hoofd ken:

Smiling is contagious: you catch it like the flu.

When someone smiled at me today, I started smiling too.

I walked around the corner, and someone saw my grin.

When he smiled, I realized, I’d passed it onto him.

I thought about that smile and realized its worth:

A single smile, just like mine, could travel ‘round the earth!

So if you feel a smile begin, don’t leave it undetected.

Let’s start an epidemic, quick, and get the world infected!

Ik heb het altijd al heel leuk gevonden om kaartjes te sturen, pakketjes samen te stellen en kleine verrassingen aan lieve mensen te sturen. Een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst een pakketje met allemaal kleine blij-maak-cadeautjes erin voor een vriendin die wel opvrolijken kon gebruiken. Geen grote dure cadeaus, maar een heleboel kleine, symbolische, vrolijke, met zorg uitgezochte cadeautjes bij elkaar. Zoiets vond ik nergens kant-en-klaar online. Toen ze mijn pakketje kreeg, en met een grote glimlach vroeg “Wat is dit?”, antwoordde ik spontaan: “Een pakketje blijheid!”

Zo is het concept en de naam ontstaan. Sindsdien heb ik voor meerdere andere vriendinnen, familieleden en kennissen Pakketjes Blijheid samengesteld en opgestuurd, met elke keer weer een oprechte glimlach op hun en mijn gezicht als resultaat!

Mijn overtuiging daarbij was en is nog steeds:

Niet de waarde in geld maakt een cadeautje waardevol, maar de gedachte erachter en de boodschap erbij!

Daarom zitten er in een Pakketje Blijheid geen grote dure cadeaus, maar een heleboel kleinere, vrolijke symbolische cadeautjes met ieder een bijzondere boodschap, en zijn er meerdere opties om je Pakketje helemaal persoonlijk aan te passen aan de ontvanger.

In 2019 besloot ik het wat grootser aan te pakken en via mijn webshop “Pakketje Blijheid” nóg meer smiles te gaan verspreiden!

Let’s start an epidemic, quick, and get the world infected!

Schuiven naar boven