Over de duurzaamheid

Mijn criteria voor Duurzame Pakketjes Blijheid:

* Alles 100% vegan
* 99% plastic-vrij (sommige etenswaren mag je nou eenmaal niet in papier verpakken..)
* Alle papier is gerecycled en/of 100% FSC-gecertificeerd, óf gemaakt van Paperwise landbouwafval
* Mens-, dier- en milieuvriendelijke productie  

* Leveranciers met het hart op de goede plek wat betreft duurzaamheid

Meer info over de productie:

Disclaimer: Ik heb een zo duurzaam, eerlijk en mooi mogelijk Pakket samengesteld. Als laatste schakel in een productieketen kun je echter helaas nooit met 100% zekerheid zeggen hoe de productie precíes verlopen is. Maar naar eer en geweten ben ik alleen in zee gegaan met bedrijven en stichtingen die, voor zover ik dat wél kon achterhalen, aan mijn criteria voldoen en de goede certificeringen hebben. Een greep daaruit:

* De sleeve om het brievenbusdoosje, de visitekaartjes, de boekenlegger en het notitieboekje zijn van Paperwise papier: CO2-neutraal papier en karton gemaakt van landbouwafval. De milieu-impact van PaperWise ligt 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan gerecycled papier. 

* Al het andere papier, o.a. het brievenbusdoosje en de inpakzakjes, zijn 100% FSC-gecertificeerd. FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een internationaal erkend keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer.

* De Ogenblikjes zijn van Mooi door mij, van Stichting ZodieZijn. Ze worden gemaakt in Nederland door mensen met een beperking.

* De zorgenpoppetjes zijn FairTrade gemaakt in Guatemala.

* De vlaggetjes zijn van PEFC-gecertificeerd populierenhout uit Frankrijk en Spanje. PEFC is de minder bekende maar minstens even duurzame versie van het FSC-keurmerk en wordt vooral gebruikt door kleine houtverwerkingsorganisaties. 

* De sokken zijn van gerecycled ÖEKO-TEX gecertificeerd katoen, met Amfori BSCI of SEDEX certificering van de leveranciers, die goede arbeidsomstandigheden, respect voor de mensenrechten, milieubescherming en alle wettelijke normen en voorschriften naleeft.

 

Vragen?

Heb je nog vragen over de duurzaamheid of productie, of over iets anders? Stuur me een berichtje via onderstaand formulier!

Schuiven naar boven

Welkom bij Pakketje Blijheid! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang bij je eerste bestelling - mits je dat leuk vindt en in NL woont - zelf ook een persoonlijke mini verrassing door de brievenbus!

Ik stuur af en toe nieuwsbrieven, met updates over Pakketje Blijheid, tips of acties. Afmelden kan altijd!

Bedankt voor je aanmelding!

Houd je mailbox in de gaten voor mijn welkomstmail, met daarin de code die je kunt gebruiken bij je eerste bestelling om zelf ook een mini verrassing door de brievenbus te krijgen!

Hartelijke groet,

Roos (Pakketje Blijheid)